طنین همتی |شهرآرانیوز، امیر دلداری در گفتگو با شهرآرانیوز با بیان این مطلب اظهار کرد: در سه ماه اول سال مجموعا ۷۲ هزار و ۵۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی بازار انجام دادیم که حدود ۶ هزار فقره پرونده تخلف به ارزش ۱۷۵ میلیارد ریال به تعزیرات حکوکتی فرستاده شد. در این مدت ۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال بازگشت وجه به شاکیان داشتیم.
به گفته مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان خراسان رضوی، بیشترین بازرسیها باتوجهبه شکایتها، از صنف نانوایان بوده که در این سه ماه، ۳ هزار بازدید از نانواییها انجام شده و ۱۰۵۰ فقره از این تخلفات به ارزش ۹۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به نانواها مربوط بوده است.
وی افزود: گرانفروشی، کمفروشی، تقلب، عرضه خارج از شبکه و نصبنکردن نرخ نامه و درجنشدن قیمت بیشترین تخلفات را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه اکنون بیشترین تمرکز روی نانواییهاست، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۰ نانوایی، ۱۲ واحد صنفی در زمینه مواد غذایی و ۱۰ واحد در زمینه فروش مرغ و گوشت پلمب شدهاند که در مجموع، ۵۲ واحد در این سه ماه پلمب شده است.
دلداری تأکید کرد: در هفته پیشرو عمده نظارتها در بخش عرضه میوه (پیاز و سیبزمینی)، رب، نان، روغن موتور، سلولزی و شوینده، سیمان و گاز کولر خودرو متمرکز شده است. باتوجهبه ورود گسترده زائران به مشهد، اتاق اصناف در حوزه خردهفروشی و صمت و جهاد کشاورزی در حوزههای قبلی بازرسیهایشان را انجام میدهند.
وی با اشاره به تخلفات در حوزه مواد شوینده گفت: با وجود اینکه رعایتنکردن قیمت از سوی فروشندگان در بازرسیهایمان مشاهده میشود، واقعیت این است که آنچنان تخلفی از سوی مردم در این حوزه گزارش نمیشود. باتوجهبه رصد بازار، پوشک بچه در چند روز گذشته کمتر عرضه شده بود و مشخصا در تأمین آن مشکل وجود داشت. شاید یکی از علتهایی که گزارشهای تخلف اعلام نمیشود، این است که بیشتر مشکل در تولید و تأمین است تا عرضه کالا. در هر صورت، ما در بخش خردهفروشی موظف هستیم نظارت را بر رعایت درج قیمت کالا متمرکز کنیم.
وی گفت: بیشتر گزارش تخلفها از سوی مردم در حوزه نان، میوه و تره بار است و از سایر صنوف آنچنان گزارش تخلفی اعلام نمیشود.